Lyckas som företagare med dessa tips

Att lyckas som företagare är en dröm många har, men att drömma och att faktiskt göra är två helt olika saker. Det grundas många företag på den svenska marknaden men långt ifrån alla lyckas. Ibland kan man ha otur, ibland tur men det finns ändå några saker man ska ha i åtanke om man vill lyckas som företagare. Här kommer några viktiga punkter och idéer.

 

Brinn för det du gör

Dina kunder och potentiella kunder kommer genast att se om du arbetar med något som du egentligen inte brinner för eller tycker om att göra. Redan innan du grundar ditt företag ska du brinna för det du gör och verkligen gå in helhjärtat eftersom det kommer att märkas annars. Början kommer att vara långt ifrån enkel vid ett nystartat företag, men det kommer vara betydligt jobbigare att stanna i en bransch man inte trivs i. 

Ha kunderna i första hand 

För att man ska få sina tjänster eller prylar sålda krävs det givetvis att man har kunder. I början ska man lägga både tid och energi på sin marknadsföring så att man faktiskt lockar nya kunder, men när man väl har ett kundantal är det minst lika viktigt att de är nöjda och inte drar sig undan. Alltid finns det kunder som kommer och går, men att tappa ett större antal kunder är inte bra. När man tappar kunder kallas det för churn rate, eller kundbortfall på svenska. Vad betyder churn?

Churn är en term som används inom företags- och kundrelationer och avser att beskriva en situation där kunder eller abonnenter avslutar sin relation eller säger upp en tjänst eller produkt. 

 

För att undvika detta ska man se till att kunderna är både nöjda och glada, och fråga dem ofta om de har tips på saker man bör förbättra och vad de tycker om tjänsten eller produkten som köper. 

Fokusera på målet

Man ska leva i nuet och ta varje dag som den kommer, men det är faktiskt lika viktigt att tänka på målet och vart man vill komma. Sätt upp en plan för var och hur du ser dig själv om fem, tio eller kanske 15 år och försök hela tiden ha det målet i åtanke. Som med mycket i livet kan det kännas som att man tar ett steg framåt och två tillbaka, men sakta och säkert kommer man även att komma fram som företagare.