Framtidens belysning

Du har väl bytt ut dina gamla lampor till den nya tidens belysning? Om inte, är det hög tid att göra det nu.

Energieffektiv och hållbar

Om du söker en ljuskälla som är både energieffektiv och hållbar – ja, då är det definitivt LED-belysning som du ska välja. Den har många fördelar, som till exempel en lång livslängd – upp till 70 000 timmar – och de är i princip flimmerfria. De har så mycket som upp till 90 procent lägre energiförbrukning än vanliga glödlampor, vilket gör att det finns en hel del pengar att spara. Du gör även miljön en tjänst genom att välja LED, då de inte innehåller några giftiga ämnen samt är återvinningsbara. Ett ytterligare plus i kanten är att de inte blir varma hur länge de än står tända.

Gårdagens kanske lite tråkiga sken som LED-belysning gav är ett minne blott.

Visste du att det finns LED-lampor som inte bara är dimbara i ljusstyrkan utan även i färgtemperaturen? Denna typ av lampor är perfekta i de rum där du vill ha ett varmvitt omgivningsljus ibland och ett varmvitt stämningsljus vid andra tillfällen. Idealiskt för exempelvis vardagsrummet eller i köket. Toppen att kunna ändra till ett lite mer stämningsfullt ljus på kvällen när du umgås med familj eller vänner!

Olika färgtemperaturer

Nu finns det ett enormt utbud av LED-belysning och du hittar dem i olika färgtemperaturer. Välj färgtemperatur efter användningsområde.

Extra varmvitt ger ett behagligt stämningsljus som påminner mycket om stearinljus. Passar utomordentligt bra i vardagsrum eller sovrum.
Varmvitt är lämpligt för restaurang och hotell eftersom de ger en mysig och avslappnad atmosfär.
Kallvitt ökar koncentrationen och förbättrar den visuella prestandan och är färgen som du bör välja om du ska välja belysning till exempelvis kontor eller andra typer av arbetsmiljöer.
Dagsljus ökar synförmågan och koncentrationen och är det givna valet till ställen där det utförs detaljerat arbete, som till exempel sjukhus.